slider-accountman-3

Hvor tit udveksler du bilag med din revisor/bogholder?

Hvor tit udveksler du bilag med din revisor/bogholder?

Når man spørger brugerne af systemer så som E-conomic, Dinero og Billys Billing, hvad de syntes der er godt ved programmet, så er det gennemgående svar, at de føler, at programmet giver dem overblik over virksomhedens økonomi.

Det er jo forståeligt for overblik over virksomhedens økonomi giver – ro!

Hvis du selv fører dit bogholderi 100%, så bestemmer du jo selv hvor opdateret dette billed af virksomhedens økonomi er. Hvis du ikke sørge for at opdatere dette jævnligt, så snyder du …..dig selv!

Regnskab er historieskrivning

Dit regnskab beskriver groft sagt, hvad der skete i går, sidste år eller længere tilbage.

Hvis du skal kunne bruge dit regnskab og økonomisk status til noget er det så ikke væsentligt, at tallene afspejler virkelighed i går frem for et halvt år tilbage?

Regnskabsperiode lig med momsperiode?

Mange af mine kunder er kun fokuseret på at få afleveret bilag når der skal indrapporteres moms.

Jeg forstår da godt, at dette er noget, som hurtigt nedprioriteres i en travl hverdag. Men når momsperioden er halvårlig, så er de regnskabsdata, jo håbløst forældet.

Tag udgangspunkt i dag (19. oktober 2014). Hvis du i samarbejdet med din revisor/bogholder arbejder på denne måde, så er dit bogholderi måske ikke blevet opdatere siden 30. juni. Hvis du indberetter kvartalsvis, så skal ’regnskabet’ jo bare være klart den 1. december. Endnu værre, hvis du indretter halvårligt, så skal ’regnskabet’ først være klart den 2. marts 2015!!

Hvad alt dette betyder for styringen i virksomheden vil jeg gerne hav lov til at komme ind på i en anden blog.

Hvad skal du så gøre, hvis du vil have et mere opdateret overblik?

Hvis du selv fører dit bogholderi – så er det jo bare at komme i gang.

Hvis du benytter en revisor/bogholder til det hele eller delvis – så skal I jo aftale nogle nye procedurer for samarbejdet. Det behøver ikke at blive dyrere for dig, men overvej at bruge de muligheder som eksempelvis Billys Billing tilbyder;

  • Opload alle dine leverandørfakturaer og diverse bonner direkte til Billys Billing eller opret evt. en Dropbox eller lignende og del denne med din revisor/bogholder. Hvis I aftaler ’Dropboxløsningen, så aftalt, at der minimum er to mapper. En til ubogførte bilag, hvor du oploader dine bilag og en med bogførte bilag, hvor revisor/bogholder flytter bogførte bilag til, når disse er bogførte.
    Hvis du oploader bilagene direkte til Billys, så vil du jo løbende kunne så hvilke bilag, der ikke er bogførte.
  • Opload bilag jævnligt, måske dagligt. Hvis du gør det til en rutine, så er ingen sag. Mange fakturaer modtager du garanteret allerede pr. mail.

Held og lykke med, at få et endnu bedre overblik over din økonomi.

Stig Jakobsen

Accountman

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar